Copiii, mai ales cei  sub varsta de 5 ani, au probleme in a intelege cum sa se comporte corect cu un animal. Acestia trag, apuca  sau scapa animalul, fara sa-si da seama ca il doare sau ca il ranesc. Dihorul poate reactiona din frica, muscandu-i.

Personal, nu recomand acest tip de animal de companie in asemenea cazuri, pentru este nevoie de supervizare constanta si pentru copil si pentru animal, lucru aproape imposibil pentru oricine.  Pe de alta parte, dihorii nu sunt hamsteri sau papagali, sa fie tinuti nonstop in cusca. Cunosc un caz in care o mamica a cumparat o dihorita pentru fetita ei si acestea au avut o relatie absolut speciala inca de la inceput, insa nu este neaparat sa fie si cazul tau. Iti asumi riscul?

1 Comentariu
  1. denismihut 15 ani în urmă

    Noi oamenii (adultii) spunem ca avem ratiune si ca stim ce este mai bine pentru copii nostri, dar de cele mai multe ori deciziile pe care le luam sunt egoiste, dorintele lor sunt trecute prin “guvernul parintilor” pentru aprobare. Cand copilul nostru isi doreste un animal, nu avem rabdare sa-i ascultam argumentele sau, mai simplu, specia respectiva sau rasa nu este pe gustul nostru si uite asa cumparam ce ne convine. Urmarea o cunoastem multi dinte noi parintii, micutii nostrii nu se ataseaza de animalut si din pacate apar conflicte, cat despre simtul responsabilitatii nici nu mai poate fi vorba.
    Cand avea numai 5 ani, fetita mea a vrut un animalut mai mic “numai al meu”; am cautat pe net pisicute, catelusi, pesti etc, nu a fost incantata de nimic din ce vroiam noi. Aproape ca abandonasem misiunea, pana cind am facut o vizita la o amica care avea o dihorita. Nu va pot spune ce reactie a avut micuta mea cand a vazut-o si ce lacrimi a varsat cand a trebuit sa plecam acasa fara dihorita. Cand am luat decizia sa ne marim familia, binenteles cu un dihor, am luat-o pe Antonia cu mine pana la Bucuresti ca sa poata EA sa-si aleaga puiutul. Legatura dinte cele doua (CICI si ANTONIA) cred ca este unica. S-au educat una pe cealalta in decursul lunilor ce au urmat si asta pentru ca noi parintii am trecut peste principii.
    Pot sa va spun ca dihorii sunt la fel de compatibili cu copiii ca orice alt animalut. Nu “ataca “copilul, dar daca acesta este prea mic, atunci cand se joaca impreuna, dintisorii si gherutele lor il pot zgaria.
    Cu sigurata ca un copil de la varsta de 4-5 ani poate sa aiba in companie un DIHOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2025 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account