Originea dihorului angora se trage dintr-o mutatie care a aparut intr-o ferma in Suedia, cand un crescator a remarcat ca unii dintre dihorii lui aveau parul mai lung pe picioarele din spate. Crescatorul i-a vandut unui alt crescator din Norvegia, care dupa un timp a reusit sa produca dihorul angora asa cum este cunoscut astazi.
Se crede totusi ca reproducerea lor limitata ca numar de indivizi pentru a pastra linia angora a dus la aparitia unor probleme, precum faptul ca femelele nu isi alapteaza puii (nu pentru ca nu sunt mame bune, ci pentru ca nu au destul lapte), iar masculii nu se imperecheaza de la sine. Este interesant faptul ca femelele pe jumatate angora isi pot alapta puii fara probleme.
Dihorii angora sunt foarte energici, incapatanati si curiosi si au greutati cuprinse intre 1-3 kg. Un angora original are lungimea parului de 5-10 cm si nu are strat de puf la baza pielii ca ceilalti dihori.
Am vazut in Animax-ul din AFI Palace Cotroceni. Doar am vazut, nu recomand nimanui sa cumpere animale din Animax.
Personal nu am auzit sa aiba cineva…
in romania se gasesc de cumparat?
Eu am mai auzit ca in unele crescatorii care au dihori de angora, muta puii de la femelele de angora la cele pe jumate angora sau normale pentru a creste puii si mamicile accepta puiutii chiar daca nu sunt ai lor 🙂