Dihorul nu face casa buna cu pasarile, rozatoarele, pestii, reptile etc. Ii considera hrana si va actiona ca atare, sau, daca exceptional nu o va face, tot ce e posibil sa ii raneasca letal fara sa vrea. Daca aveti asemenea animalute acasa, fiti siguri ca le tineti departe de dihor sau ca le izolati intr-o cusca la care acesta nu are acces. Cu toate acestea, nu recomandam! Viata acestor pet-uri vor fi tot timpul in pericol. Daca mergeti pe aceasta cale, asumati-va consecintele si nu blamati dihorul ca a omorat iepurasul! Dihorul mananca iepurasul in mediul sau natural si nu va ezita sa il manance si pe cel de acasa.

In functie de temperamentul fiecarui individ in parte, sunt sanse ca acesta sa se inteleaga cu un caine … sau nu. In primul rand, este nevoie de foarte mare rabdare in ceea ce priveste introducerea noului animal in spatiul comun. Nu trebuie sa fie facuta brutal, pentru ca animalul deja existent (dihorul) o poate lua ca pe un afront personal. Este foarte important sa cunoasteti temperamentul cainelui; cainii de talie mai mare pot rani dihorul prin simplul fapt ca sunt mari; rasele mai posesive pot avea o problema atunci cand dihorul se apropie de bolul cu mancare sau jucariile lor etc. Exclusa imprietenirea cu cainii de vanatoare!

  • dresati cainele, pentru a avea siguranta ca va recunoaste ca stapan si va urmeaza comenzile fara sa ezite;
  • in cazul in care avem de a face cu temperamente puternice de ambele parti, folositi o botnita pentru inceput;
  • in primele zile, tineti cainele intr-o cusca (sa nu aiba acces direct la dihor) si lasati-l pe cel mic sa se apropie singur de caine. E o modalitate buna de a face cunostinta, fara ca nici o parte sa fie ranita. Studiati reactiile cu atentie;
  • dupa ce s-au familiarizat usor, eliberati cainele din cusca, dar contentionat cu o lesa, pentru inceput. Curios, dihorul se va apropia si va incerca, poate, sa muste cainele de labute. Urmariti reactia cainelui: daca devine agresiv, tineti-l strans in lesa si efectuati comanda NU cu voce tare;
  • pe de alta parte, trebuie sa acordati atentie dihorului, sa nu se simta dat la o parte. Dihorii sunt animale teritoriale 😉
  • de fiecare data cand cainele se comporta asa cum doriti, recompensati cu bunatati permise;
  • nu lasati niciodata jucariile sau oasele cainelui prin casa. Din instinct, dihorii vor incerca sa le ascunda in cuiburile lor, iar cainele nu va fi foarte fericit;
  • hraniti cainele separat, fara urme de dihor prin preajma.

Dihorii domesticiti si-au pierdut frica naturala de oameni si alte animale, asa ca, din curiozitate mai ales, vor veni sa cerceteze celelalte pet-uri din ‘ograda’. In aceste moment, pot fi serios raniti. Se stiu cazuri in care dihorii au fost omorati de caini si grav zgariati de pisici.

7 Comentarii
  1. Autor
    Roxana 9 ani în urmă

    Nu putem sa va spunem exact cine ar castiga in cazul unei lupte serioase: ambii carnivori sunt periculosi. Daca acestia inca nu se accepta in acelasi teritoriu, este recomandat sa nu ii lasati nesupravegheati si sa incercati sa ii imprieteniti treptat. Nu cred ca se pune problema ca dihorul poate omori pisica, insa nu este in interesul dumneavoastra sa aveti animalute ranite si speriate. In general, dihorii se inteleg bine cu pisicile, deci aveti toate sansele sa ii imprieteniti, daca aveti rabdare si tact.

  2. Cristina 9 ani în urmă

    Buna..am un pisoi de 5 luni,si un dihor de 5 luni..acum 2 luni am adus dihorasul,mi-a fost teama sa-i las impreuna..mi-e teama pentru pisoi..pisoiul e jucaus si curios,a bagat labutza in cusca la dihor,a fost muscat si nu i-a dat drumu la labutza in ruptul capului..a fost taraboi mare..I-am mai lasat odata sa se cunoasca,pisoiul s-a trantit la podea,putin speriat cred,si dihorul a tabarat pe el,nu stiu daca avea intentia sa-i faca rau..dihorul cam musca cand se joaca mi-e teama sa nu muste pisoiul si acesta sa-i scoata vreun ochi..ce credeti,daca se mai intalnesc e posibil sa imi omoare pisoiul?ii tin separat cat pot dar deja e prea mult,dihorul mai are putin si rupe cusca..eu una nu ma joc cu el,mi-e teama de coltii lui,doar sotul se joaca..intr-o zi s-au mirosit,fara sa-i lasam sa intre in contact,ii tineam in brate..amandurora le bateau inimioarele,dihorul a facut pe el..Este posibil sa-mi omoare pisoiul daca se mai intalnesc?au fost astfel de cazuri?

  3. Autor
    Roxana 11 ani în urmă

    Imi pare sincer rau…

  4. Alex 11 ani în urmă

    Multumesc pentru raspuns .. banuiam 🙁 M-am indragostit de un dihorel + parintii nu sunt de acord + am pasarele = :((((( oooooffffff

  5. Autor
    Roxana 11 ani în urmă

    Nu este o combinatie fericita…dihorul este pradator/carnivor, nu va face altceva decat sa incerce metode de a accede la prada. Chiar daca ii tineti separat, stresul de a avea un inamic constant prin preajma va stresa foarte tare papagalii.

  6. Alex 11 ani în urmă

    Salut, am acasa un perus si o nimfa :\ … cam ce credeti despre combinatia cu un dihorel ? 🙂

  7. denismihut 15 ani în urmă

    Dihorii sunt animale posesive si trebuie sa luati in calcul acest lucru. Daca aveti deja un animal in casa si este agresiv cu alte animale, eu va sfatuiesc sa renuntati la ideea de a mai lua un dihor (sau alt animalut), deoarece riscati la un moment dat sa asistati la scene ingrozitoare.
    Daca animalul pe care il aveti este sociabil si nu are manifestari agresive (in timpul mesei, in timpul jocului, posesiv pe jucarii etc) atunci eu va garantez ca fiecare zi petrecuta cu animalutele pe care le aveti inseamna o zi plina de povestioare vesele.
    La noi in familie a intrat prima data Bora, care este un mastiff de 70 kg avea 4 ani cand a venit CICI care avea 200g. Cand se jucau, Bora dadea dovada de o delicatete si o toleranta greu de imaginat, dar cand fetita mea a adus in casa un pui de pisic, CICI a avut un comportament foarte agresiv. Devenise vanator iar pisoiul era vanat, asa ca a trebuit sa gasim repede alt stapan pentru pisoi.
    Daca aveti dihor(i) este destul de greu si ai nevoie de mult timp liber si multa rabdare ca sa poti sa-i faci sa convietuiasca in liniste .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account