1. Fotolii, canapele extensibile

De fiecare data cand muti mobila in casa, chiar si cativa centimetri, verifica in spate si dedesubt (daca este loc) sa nu cumva sa ai vreun animalut ascuns sau adormit prin zona. Dihorii gasesc cele mai ciudate locuri si se pare ca le prefera, mai ales pentru dormit. Cand desfaci sau strangi canapeaua extensibila, ai grija mare si verifica de mai multe ori, daca este cazul, sa nu fie prin preajma. Cunosc pe cineva care a pierdut o dihorita in asemenea fel…

2. Masina de spalat

Nu lasa niciodata clapa deschisa (nu conteaza ca e cu inchidere frontala sau verticala, dihorii ajung oriunde!). Animalul poate sa sara inauntru si sa adoarma acolo. Intr-un moment de neatentie, arunci hainele la repezeala si le speli cu tot cu dihor! Daca ai obiceiul sa arunci hainele murdare una cate una in masina de spalat, incearca sa le dezveti de acest obicei si sa le tii in cosul de rufe pana la spalare. Verifica bine ca sunt numai haine inauntru inainte de a bloca masina.

Acelasi lucru se aplica si in cazul masinilor de spalat vase.

3. Frigiderul

Dihorilor le place sa doarma in spatele frigiderului, asa ca ar fi bine daca ai putea bloca accesul (eventual sa il lipesti bine de perete). Dihorii mei pandesc mereu usa de frigider si sar inautru intr-o secunda. Asigura-te ca nu inchizi usa cu dihorul inauntru!

4. Aragaze/cuptoare

Bijou a reusit sa intre in cuptor cand era puiut si abia am scos-o de acolo, atarnand o ata cu pui in capat. Leeloo, cea mai tanara in familia mea, a aprins din greseala focul, trecand in fuga peste plita si si-a parlit blanita destul de serios. A fost un moment de teama pentru mine …si acum intrerup curentul la plita pe timpul noptii…

5. Aspiratoare

Am citit un articol despre o doamna care si-a omorat dihorul cand a pornit aspiratorul. Micutul se catarase prin furtun in sacul colector si adormise acolo. Ar fi bine sa inchizi dihorii intr-o camera separata si sa verifici sacul inainte de a incepe sa aspiri.

6. Scari

Daca ai scari in casa, asigura-te ca dihorul nu poate sa cada prin balustrada. Plexiglasul sau un alt tip de protectie (cum e cel pentru copii, care se pune la baza scarilor, sa le blocheze accesul) pot impiedica o nenorocire.

7. Cosul de rufe

Dupa cum spuneam, dihorii dorm in locuri ciudate. Nu o data mi-am gasit dihorita blocata acolo, fara sa scoata un sunet. Am descoperit-o absolut din intamplare…Cumpara un cos cu capac, din plastic sau, daca totusi nu vrei sa investesti pentru ca ai deja unul, nu lua bratul de rufe cand vrei sa le speli. Alege cate un articol, pentru a fi sigur ca dihorul tau nu s-a strecurat printre hainele murdare.

8. Aer conditionat mobil

Acopera orice iesire, ca dihorul tau sa nu intre!

9. Cada

Dihorii pot inota, insa cam atat! Nu sunt buni inotatori, iar dupa ceva vreme, obosesc si se pot ineca (sau se pot opari). Nu lasa apa sa curga in cada nesupravegheat (eventual inchide usa la baie)

10. Toaleta

O singura data am uitat capacul ridicat si am gasit-o pe Leeloo inauntru, iar Maya (nurca) a tras capacul si sarea pe el fericita. Un alt prieten si-a gasit dihorul in toaleta cand a venit de la munca. Saracutul a stat acolo cateva ore probabil, pana a venit stapanul. De asemenea, substantele de curatenie pe care le folosim pot fi daunatoare pentru ei.

Singura solutie: invata-te sa lasi capacul la toaleta dupa ce o folosesti!

11. Ghene, tevi

Asigura-te ca nu ai nici o teava sparta sau ghena deschisa in bucatarie sau baie. Poti sa iti pierzi animalutul in cateva secunde…ce gand infricosator! Asa am pierdut-o eu pe Maya si am gasit-o a doua zi la ghena de gunoi…brrr

12. Medicamente si substante de curatenie

Tine medicamentele bine sigilate si cat mai departe de dihor! Nu ii administra medicamente umane sub nici o forma! Cat despre substantele pe care le folosesti cand faci curatenie, spala bine cu apa curata ulterior. Dihorul poate sa linga suprafetele si se poate imbolnavi.

13. Covoare

Dihorilor le place sa ‘sape’ tuneluri pe sub covoare. Vezi sa nu calci pe el din greseala! Eu am scos toate covoarele din casa si am lasat niste carpete foarte usoare, pentru a putea observa cu usurinta daca s-a strecurat careva pe sub ele. Pe langa asta, mai bine renunt la viciile mele estetice, decat sa am un dihor mort…de mana mea!

14. Ferestre

Dihorii sunt cataratori innascuti si gasesc solutii cand isi doresc ceva cu ardoare. Sa nu crezi ca perdeaua este o piedica pentru ei! Foloseste inchiderea pe verticala si pune plase in geamuri. Sa nu crezi, nici pentru o secunda, ca daca lasi geamul deschis 1 minut, e ok…atat mi-a luat mie sa o pierd pe Bijou…:(

15. Cabluri electrice si prize

Personal nu am avut probleme din aceste punct de vedere, insa intotdeauna exista o ‘prima data’. Ai grija sa nu ai prize si cabluri neizolate…

Daca ati trait experiente asemanatoare, va rog sa le impartasiti pe site. Cred ca niciodata nu putem elimina toate pericolele care pandesc un dihor in viata de apartament…

3 Comentarii
  1. andreea 12 ani în urmă

    din punctul asta de vedere sunt cea mai stresate persoana ever!niciodata nu bag la spalat pana nu verific de 10 ori ca blanquita este oki!!! o data am facut un atat de panica sever,desi o aveam in brate pe blanquita plangeam ca o nebuna ca este in masina de spalat…evident am oprit masina de spalat si mia luat 3 ore sa ma calmez..saraca blanquita se uita la mine ca la maimute!!dar mai bine isterica decat sa o omor!!am indepartat orice din calea ei…sunt o persoana protectiva si incerc sa nu o stresez prea tare cu nebuniile mele!

  2. Margot 14 ani în urmă

    O Cunostiinta nu a fost atenta cind a dat drumul la masina de spalat, si si-a “spalat” dihorul. Evident ca saracul animal nu a supravietuit.
    Saraca femeie a fost terminata, nu a fost buna de nimic citeva zile.

  3. Lilu 15 ani în urmă

    Da, toate astea pot însemna un pericol real!! ai mei dorm frecvent în ma?ina de sp?lat…. Dexter î?i car? juc?riile acolo… mereu verific unde sunt ei când m? apuc de treab?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dihoriro/public_html/wp-includes/functions.php on line 3786