Pretul unui dihor nu este chiar mic si variaza undeva intre 200-600 lei. Pe langa costul de achizitie, mai sunt costurile de intretinere:
-
accesorii (cusca pentru acasa >150-250 lei) ;
-
cusca de transport 60 lei;
-
lesa 20 lei;
-
sampon 20 lei;
-
boluri pentru mancare, jucarii etc.;
-
hrana (o cutie cu mancare speciala pentru dihori este 18 lei, iar carnea stim cu totii ce pret are…);
-
vaccinare (antirabic 20 lei, polivalent 50 lei x 2, carnet sanatate 10 lei);
-
sterilizare (200 lei femela, 150 lei mascul si este OBLIGATORIE);
-
alte probleme de sanatate cu costuri specifice.
Afectivitatea nu are neaparat de a face cu sexul animalului; aceasta depinde de mai multi factori (istoric, crestere, temperament etc.). Este adevarat ca femelele sunt mai independente decat masculii, insa, din experienta mea de pana acum, pot sa spun ca ambele sexe sunt echilibrate in ceea ce priveste afectivitatea fata de stapan.
Vreau sa imi iau un dihor si as vrea sa stiu care sunt mai afectuo?i/prietenosi, fetele sau baietii?
Salut, am si eu nevoie de putin ajutor cu dihorita mea … a intrat in calduri si nu gasesc nicaieri un mascul necastrat daca ma puteti ajuta as ramane recunoscator …. multumesc si astept mesaj pe facebook sau pe mail indiferent… (asta e adresa mea de facebook http://www.facebook.com/ojan.mihai)
salut, am o femela de 7 luni si sunt din Sibiu. Stie careva un medic veterinar care sa se ocupe si de castrare? Extirparea glandelor perianale este obligatorie? merci si astept un raspuns.
Va rugam sa verificati anunturile postate pe forum, la categoria Vanzari/Adoptii.
IN perioada asta am sanse sa gasesc si eu pe cineva de la care sa cumpar un dihor?mascul
@ Laura
Tocmai a fatat o dihorita in Bucuresti. Stapana poate fi gasita pe Facebook dupa numele de Maria Giurca. Sau dai like la pagina de Facebook a site-ului dihori.ro si acolo avem album cu aproape toti dihorii din tara si cu dihorita ( Sophie) si direct linkul spre stapana.
Totusi inainte e bine sa te gandesti foarte bine si sa citesti despre ei tot ce gasesti sa stii la ce te bagi. Succes!
De unde se pot cumpara dihorii (o adresa in bucuresti va rog 🙂 ) ?? Mi-ati recomanda femela sau mascul ??
E foarte mult incriminat bietul dihor ca pute. Si nu e adevarat. Va mirosi cand intra in calduri pentru ca piele lui secreta un miros mai intepator. Daca castram masculul nu va mirosi, iar femele trebuie sterilizata inainte sa intre in calduri pentru ca odata intrata in rut si daca nu e dusa la monta face anemie ce poate duce chiar la moarte.
Noi suntem de parere ca sterilizarea la femele e obligatorie, si lasam imperecheatul pe umerii crescatorilor care stiu cum sta treaba , care au si medic si resursele necesare pentru a trece peste evenimentul acesta cu bine.
Nu sprijinim nici ideea mult vehiculata: ” sa fete macar o data , sa stie cum e sa fie mama” 🙁 Animalele nu sunt ca si oamenii sa aibe nevoia de a fi parinti.
Castratul la mascul desi nu e obligatorie e de recomandat sa fie facuta cand deja s-a dezvoltat fizic. Si pentru el sa intre in calduri si sa nu aibe partenera e destul de frustrant si chinuitor pentru starea lui de sanatate. Plus ca va mirosi si marca teritoriul foarte tare.
De retinut : mirosul animalului nu e nici din cauza glandelor, nici nu trebuie combatut cu imbaieri excesive- facem doar rau, va emana ulei pe blanita mai mult . Solutia e castratul/ sterilizatul LA TIMP.
si pana la varsta de 7 luni o sa miroasa urat?iar la femele daca intra in calduri pana la varsta de castrare ce ar trebui sa faci?
In jur de varsta de 7 luni.
cam pe la ce varsta e bine sa castrezi un dihor?(mascul)
@Roxana: in articol scrie “sterilizare (150 RON femele, 200 RON masculi si este OBLIGATORIE”. Cred ca e invers. Mai scump la femele si obligatorie.
@Mihai: a pune problema ca nici mie nu mi-ar place sa fiu castrat e putin deplasat. Aceeasi teorie exista si la caini / pisici. Omul are ratiune. Daca ii spui, baiete, uite suntem o groaza de oameni, te rog nu mai fa copii, ajunge unul sau ceva de genul … omul va pricepe. Animalul nu pricepe, si va face constant pui. Plus te sigur ca un dihor / catel / pisica nu stie ca e sau nu castrat, nu percepe aceste lucruri cum le percepem noi oamenii.
Si eu imi consider pisicile ca si proprii mei copii, dar pana la un punct.Mila e fireasca, nu te bucuri ca il castrezi … dar pui in balanta si ddezavantajele si reci peste. Mai ales ca acum medicina veterinara perimite proceduri decente, cu riscuri mai mici, fara barbarisme si mutilari !
Spre deosebire de femele, castrarea la masculi nu este obligatorie pentru ca nu pune viata acestora in pericol. Avantajele castr?rii unui mascul sunt: devine mult mai calm si poate relationa mai bine cu stapanul si alte animale din habitat, mai prietenos, iar mirosul specific dispare aproape in totalitate. Din cauza ca dihorul, ca animal de companie, este expus luminii (naturale sau artificiale) aproape 16 ore pe zi, acesta ramane in calduri si se simte deplorabil, pe langa faptul ca si blanita ii este afectata. Una peste alta, sterilizarea este recomandata de toti specialistii atunci cand animalul nu este destinat reproducerii (iar faptul ca tu se simti personal ‘lezat’ nu are nimic de a face cu animalul :)).
Imi poti da mai multe informatii de ce ar trebui castrat ? Eu unul nu prea as vrea sa il castrez, ma gandesc ca nici mie nu mi-ar conveni sa imi faca cineva asa. Dar as vrea sa stiu de ce ar fi mai bine sa il castrez sau de ce sa nu il castrez. Multumesc
Nu obligatorie, dar recomandata.
Castrarea este obligatorie si la masculi ?