• The Hunting Book este scrisa de Gaston Pheobus, Contul de Foix si Visconte de Bearn. Acesta s-a nascut in 1331 si a scris aceasta carte din mai 1387 pana in anul mortii sale, 1391. Era cunoscut ca fiind un foarte bun vanator si a publicat acest manuscris pentru a explica metode de vanatoare diferite. Ilustratia arata cum erau folositi dihorii la vanatoarea de iepuri, acestia fiind asezati la intrarea in vizuina pentru a-i prinde in plasele lor. Manuscrisul se afla la Biblioteca Nationala din Franta.
  • “Pope Celestinus III Grants Privilege of Independence to the Spedale”, un tablou de Domenico de Bartolo, 1443. Barbatul din imagine este din Siena si reflecta moda acelor timpuri. Dihorul este animal de companie si sta asezat pe umarul sau.
  • John the Fearless pictura aflata la Luvru, Paris. John Neinfricatul a fost duce de Burgundia intre 1404 – 1419. Dihorul sta incolacit in jurul gatului.

  • Doamna cu hermelina este pictata de Leonardo da Vinci si se afla la Muzeul Czartoryski din Cracovia. Tabloul este datat in perioada 1485 – 1490 si reprezinta portretul Ceciliei din Milan. Hermelina este simbolul castitatii.

  • Portretul Elizabetei I cu animalul sau de companie preferat, dihorul. Oddly, artistul, a pictat mici pete pe dihorul albino! Tabloul a apartinut Marchizei de Salisbury iar acum poate fi vazut la Institutul de Arta din Courtauld.

  • The Ferreter’s Tapestry, tapiterie din Burgundia, in secolul XXV. Apartine colectiei Burrel si este expusa la Muzeul Glasgow si in Galeriile de Arta. Tapiteria infatiseaza tarani folosind dihorii la vanatoarea de iepuri. Femeia din coltul stanga-sus are in mana un cos din care sotul ei scoate un dihor albino.

  • Historiae Animalium, scrisa de Conrad Gesner in 1551. Poza cu un dihor domestic.
  • Chambre du Cerf: la chasse au furet. Fresca de Matteo Giovanetti, 1343. Vanatorul elibereaza un dihor sa prinda iepurele. Fresca apartine Palatului Papilor din Avignon, care a servit drept resedinta papala timp de aproape 68 de ani.
1 Comentariu
  1. Simo_Pas 14 ani în urmă

    Intradevar, dihorii au istorie 🙂 Regina Elisabeta I pretuia dihorii foarte mult si in semn de recunostinta, oferea dihori in dar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2025 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account