Dureaza 3 saptamani ca parazitul sa treaca prin intreg ciclul de viata, de la ou la adult si dihorii afectati isi scutura capul si se scarpina la urechi.

De asemenea, in interiorul urechii apare o scurgere ceroasa de culoare inchisa. Diagnosticul se pune dupa ce se preleveaza mostra si se pune sub microscop.

Raia auriculara este foarte rezistenta la tratament. Tineti minte acest aspect cand va loviti de problema. Dupa cateva zile, o noua generatie de paraziti eclozeaza si infesteaza urechea. Medicamentatia folosita este eficienta doar pentru cateva zile si rar omoara 100% din parazitii adulti. De obicei se reia tratamentul dupa o perioada de la 10 zile la 2 saptamani, pentru a fi sigur ca a fost distrusa orice urma de raie.

Medicatia folosita la pisici este in regula si pentru dihori, insa este posibil ca in anumite situatii raia sa fie acompaniata si de o infectie, pentru ca sa fie nevoie de antiinflamatorii inainte de a incepe tratamentul efectiv cu antimicotice.

Tratamentul indicat este acela cu Ivermectina.

De asemenea,  doctorul B. Williams, recunoscut pe plan mondial in ceea ce priveste cercetarile sale pe dihori, recomanda sa NU folosim picaturi otice care contin betametazona BP, neomicina BP and monosulifiram, pentru ca au reactii adverse la dihori si produc rani la nivelul urechii externe.

NOTA: Acest articol are doar scop informativ! Daca suspectati ca animalul dumneavoastra este bolnav, consultati un veterinar cat mai repede posibil!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CONTACTEAZA-NE!

Lasa-ti-ne un mesaj si noi vom reveni cu un raspuns cat se poate de repede.

Se trimit datele

©2024 Dihori.ro - comunitate dedicata dihorilor ca animale de companie

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account